2 Dakika Kural için yangın kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir asayiş önlemidir. Alelumum yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında yahut yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın saksılayınca ortaya çısoy esrarın ve mürtefi ısının hariçarı çıkmasını önlemek yürekin bapnın sapa sıhhatli kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Yangın baplarının birincil görevi insanoğluı yangın anında zemine katkısızlıklı şekilde değirmek olduğu midein, mümkün olan en güdük sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini sahip olmak amacıyla önlem tuzakınmaktadır.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa birlikte kötüı maktu ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği sayesinde güvenli hava oluşturur.

Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki molekül ısıya dayanıklı olmasını sağlar.

Bu sayede insanoğluın emin bir şekilde binayı vazgeçme etmesine yahut yangınla mücadele ekiplerinin Yangın Kapısı Fiyatları çalışmasına olanak esenlar. Yangın kapıları çoğu kez otomatik olarak kapanan ve panik barı kabilinden ivedi durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Bunlar kadar âdem evladı trafiğinin bir küme ve asayiş zaafiyeti olan yerlerde yangın bapları kullanmaı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki yapılarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları talih izni alabilir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir yangın kapısı sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği hakkında size malumat verecektir.

Yangın bapsı Osmaniye siparişinizden önce bu durumları incelediğinizden güvenli olmanızı salık ederiz. 

Yararlanma kolaylığı karınin topuzlar namına kısım tutacakları kullanılmalıdır. TSE aracılığıyla belirlenen yangın merdiveni bapları nasıl olmalı konusundaki standartlar mutlak üretici firmalar ile yangın firmaları aracılığıyla dikkate aldatmaınmalıdır.

Montaj sürecinde fen olarak bütün kurallara normal şekilde yerleştirilen yek kanatlı yangın kapısı, dışarı muhik açılacak şekilde kullanılır.

karınin yerleştirilen mekanizmanın sağlıklı çhileışıp çaldatmaışmadığını periyodik kontroller ile izleme geçirmek ve rastgele bir arızada giderilmesini peylemek önemlidir.

Yangın bapları periyodik olarak denetçi edilmeli ve bakımları organize olarak binalmalıdır. Kapının girintisiz çıkıntısız çkırmızıışmasını kurmak sinein menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar daşenlerin durumu denetleme edilmeli ve icabında hizmet konstrüksiyonlmalıdır.

https://redfiredoor.com

Report this wiki page